Projekt „Śniadanie przy Stawie”

W tym tygodniu ( od 5 maja) ruszamy z realizacją projektu finansowanego ze środków Fundacji Banku Zachodniego.

Bardzo dużo czasu poświęciliśmy na pozyskanie wymaganych dokumentów umożliwiających rozpoczęcie prac. Mimo zaangażowania pracowników Urzędu Gminy w pozyskanie wszystkich zgód i pozwoleń, cała procedura trwa, i trwa, i…..

Mamy nadzieję, że mieszkańcy Purdy będą chcieli dołączyć do wspólnych prac przy stawie. Bardzo „dużo rąk” będzie potrzebnych już 9 maja 2015r. w sobotę o godz. 9.00. Zapraszamy wszystkich chętnych do pomocy. Zabierzcie łopaty, grabie i rękawiczki, aby bez obrzydzenia podnosić wszystkie nagromadzone (znów) w stawie śmieci. Zamówiliśmy 6 kolejnych ławeczek, 2 kosze na śmieci i małą kładkę. Ławki będziemy instalować w kolejną sobotę a potem będą jeszcze czekały na swoją kolej rośliny. Mamy nadzieję, że nasza Purda stanie się piękniejsza.

Wstępne projekty zagospodarowania stawu przygotowała dla nas pani Klaudia Długokęcka, architekt krajobrazu z Bałdzkiego Pieca.